Ruh Halinize İyi Gelecek 5 Bitki

emotional-wellbeing[1]

 

Hepimiz duygusal varlıklarız, en soğuk ve içten hesaplı görünenlerimiz de, duygulardan etkilenmiyormuş gibi görünenlerimiz de. Hiç oturup bir gün boyunca hissettiğiniz tüm duyguları düşündünüz mü? Peki ya bu duygular işinizi, ailenizle, sevdiklerinizle olan ilişkilerinizi nasıl etkiliyorlar?

Hayatta her şeyin iyi yanları ve kötü yanları vardır, bu duygular için de geçerlidir. Günü olumlu bir şekilde geçirmemizi sağlayan iyi duyguların yanı sıra, bizi korku ve güvensizlikle dolduran duygular da vardır.

Sürekli stres altında ve gergin olmak, duygusal gastrit olarak da bilinen stres nedenli gastiritin ortaya çıkmasına neden olur. Ana belirtileri mide yanması, kaşıntı ve ateş basması olan bu rahatsızlık mide duvarında enflamasyon nedeniyle ortaya çıkar. Eğer bu durum duygularınıza kök salarsa, zaman içerisinde ileride kansere neden olma riski olan mide ülserlerine dönüşebilir.

Doktorunuz duygusal gastrit teşhisi koyduktan sonra, psikolojik desteğin gerekli olup olmadığını değerlendirecektir. Hayatı pozitif bir bakış açısı ile daha rahat yaşamayı deneyin ve ortaya çıktıkları anda negatif duygulardan kendinizi uzaklaştırın.

Zihniniz o kadar güçlü ki, eğer onu olumlu düşüncelerle doldurursanız her şey daha iyiye gitmeye başlar. Sizi oluşturanlar düşündüklerinizdir, ne üzerine odaklanırsanız hayatınıza onu çekersiniz.

Bilge ve bonkör doğa ana bize duygusal sağlığımızı korumaya yardımcı olacak pek çok şifalı bitki sunuyor, bu bitkiler sayesinde yoğun bir günün ardından, stres ve endişelere neden olan negatif duyguları önleyip huzur bulabilirsiniz.

Peki bu şifalı bitkiler neler?

Size hayatı daha sakin ve rahat yaşamanızı sağlayacak bazı bitkilerden bahsedeceğiz. Ama bu bitkileri asla aşırı miktarlarda tüketmemelisiniz. Ve eğer bu bitkileri tüketmeye dair herhangi bir şüpheniz varsa, bu konu üzerine eğitim görmüş bir uzmana veya doktora danışmalısınız, özellikle de bir yandan da ilaç kullanıyorsanız.

Melisa

Limon otu adıyla da bilinen melisa, spazm giderici bir bitkidir ve bu özelliği nedeniyle bayılan kişilere gevşemeleri için verilir. Stres, gerginlik, endişe ve uykusuzuk (insomni) tedavileri ve sindirim sistemindeki kasılmaları rahatlatmak için kullanılan gevşetici bir bitkidir.

Lavanta

Migren, stres, yorgunluk ve stres tedavisinde etkili, uyumanızı kolaylaştıran lavanta, kaygı giderici ve rahatlatıcı bir bitkidir. Dahili veya harici olarak kullanabilirsiniz. Daha yaygın olarak aromaterapi, öz yağ veya lavanta çiçeği şeklinde harici olarak kullanılmaktadır.

Hodan Otu

Stres ve gerginliği azaltmak için, bir bardak su ve bir yemek kaşığı hodan otu ile hazırlayacağınız çayı içebilirsiniz. Günde birkaç bardak içebilirsiniz. Bu bitkiyi uzun süre boyunca ve hamileyken kullanmayın. Ayrıca küçük çocuklar için de önerilmemektedir. Aşırı miktarda tüketmeyin!

Valeryan

Bu bitkinin yatıştırıcı bir etkisi vardır ve gerginlik ve depresyon için çok iyi gelir. Ayrıca uyumayı da kolaylaştırır. Ancak, hamilelik ve emzirme döneminde kullanımı kontrendikedir; ayrıca küçük çocuklara verilmemelidir (çocuklarınıza bir ilaç vermeden önce daima çocuk doktorunuza danışın). Benzer veya aynı etkiyi yaratan ilaçlarla birlikte kullanmamaya özen gösterin.

Eğer ağır makineler kullanıyor veya dikkat ve konsantrasyon gerektiren bir iş yapıyorsanız, valeryanı gün içerisinde kullanmamalısınız. Bu tarz riskleri almadan özelliklerinden rahatça faydalanabilmek için, yatmadan kısa bir süre önce valeryan alabilirsiniz.

Papatya

Papatya rahatlatıcı özellikleri sayesinde huzur verici bir etkiye sahiptir. Gerginlik ve uykusuzluk (insomni) durumlarında, kuru papatya çiçekleriyle hazırlayacağınız bir çay size çok iyi gelecektir.

Ayrıca papatya çayı ile bir banyo da hazırlayabilirsiniz. Kuru çiçekleri demledikten sonra, bunu banyo suyunuza katın. Eğer isterseniz, banyo suyunuza çay yerine 15 damla papatya özü yağı da katabilirsiniz.

Bu tarifi papatyaya alerjisi olmayanlar kullanmalıdır. Hamile kadınlar ve küçük çocuklarda kullanımı için mutlaka doktorunuza danışın.

kaynak: sağlığa bir adım

Ruhsal Büyüme... kategorisinde yayınlandı. Leave a Comment »

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: