Olmak ve Yapmak
Olmak, ruhun fonksiyonudur. Yapmak ise bedenin…
…
Beden daima bir şeyler yapar. Ya ruhunun doğrultusunda ya da ruhuna rağmen. Ruh ise ne yapıyorsan yap, ne olduğunla ilgilenir…
Çoğu kişi, bir şeye “sahip olduğunda” (zaman, para, sevgi, eş, ev, vb.) nihayet bir şey “yapabileceğini” (kitap yazmak, hobileriyle uğraşmak, tatile çıkmak, ilişki kurmak gibi) ve bunu yaparak da bir şey olabileceğini (mutlu, huzurlu, doyumlu, aşık, vb.) zannediyor. Bu, tamamen yanlıştır. Çünkü evren yasası, bunun tam tersi olarak “OL-YAP-SAHİP OL” şeklindedir…
Hiç bir zaman “sahip olma”yı “olma”ya çevirmez. Ama “olan”ı “sahip olma”ya çevirir. Bu nedenle önce, olmak istediğini “ol” (mutlu, sevecen, bilge, huzurlu, doyumlu, aşık) Sonra bu olduğuna göre, eylem “yap” (davran, yaşa…) Sonucunda da sahip olmak istediklerine, davranışların sonucu kavuşacağını görürsün.
Bu yaratıcı süreci harekete geçirmek istediğinde, önce neye sahip olmak istediğine karar ver (seç), ona sahip olduğunda, nasıl olacağını düşün ve onu “ol”… O halde “kaynak ol”… Kendinde neyi deneyimlemek istiyorsan, başkalarına da onu ver. Başkalarına verdiğin şeyi kendine verdiğini hatırla. Çünkü sadece “BİR” var ve biz “BİR”iz… Büyük sır budur!
İlişkilerinde de aynı kuralı uygula. Başkalarının sana nasıl davranmasını istiyorsan, sen de onlara öyle davran. Gezegenimizdeki tüm sorunlarımızın, tüm çelişkilerimizin, tüm zorluklarımızın, barışı ve hazzı yakalayamamamızın kaynağı, bu basit gerçeği bir türlü anlayamamamızdır.
Öğrenmek için de aynı yolu izle ve öğrenmek istediğin şeyi öğret. Öğretmek için, önce mükemmel olman gerektiğine inanma!
Kendin hakkındaki her küçük düşüncen “BEN”i yadsımaktır…
Kendin hakkında söylediğin her aşağılayıcı söz “BEN”i yadsımaktır…
Kendinle ilgili “yeterli değilim” rolünü oynadığın her davranış “BEN”i yadsımaktır…
Yaratıcılığın üç aracını , “Düşünce”, “Söz” ve “Eylem”i doğru kullanırsan, yaşamla mücadele etmezsin. Düşündüğün, söylediğin her şey, şunu deklare eder… “Ben buyum, kim olduğum budur!”
Yaptığınız her seçimle, kendinizi tanımlıyorsunuz. Kürtaj sorununun, savaş sorununun veya sigara içme, et yeme, vb… sorunlarınızın yanıtı budur. Bu nedenle, “Ne yapmaya çalışıyorum?” en önemli sorudur. Konu ne kadar önemsiz olursa olsun, sadece şu soruyu dikkate alın… “Bu gerçekten ben miyim?” ve “Kim olduğumun seçimi bu mu?”
NEALE DONALD WALSCH
Tanrı ile Sohbet Kitabından
Kaynak: Charlotte Gabayın faceook sayfasından alınmıştır
Bir Cevap Yazın