Doğal olmayan kremler,ilaçlar yerine doğal tedavi yöntemleri ile göz altı kırışıklıklarını önleyebilirsiniz

Gözler bir insan için en önemli organlardan biridir.Bu sebeple göz altı ve çevresi kalojen yapısı sebebiyle hassas bir yapıya sahiptir.Bu sebepten dolayı kırışıklıklar için en dayanıksız bölgelerden biridir.Doğal olmayan kremler,ilaçlar yerine doğal tedavi yöntemleri ile göz altı kırışıklıklarını önleyebilirsiniz.
1: Kahve Çekirdeği

kahve-çekirdeği.jpg

 

Kahve çekirdekleri  serbest radikallerin cildinize zarar vermesini azaltabilen güçlü bir antioksidan etkiye sahiptir. Bu, ince çizgileri, kırışıklıkları, pürüzlü pigmentleri ve cildin genel görünümünü iyileştirme etkisine sahiptir.
2: Hindistan Cevizi Yağı

hindistan-cevizi-yağı

Kırışıklıklara ne kadar  hindistan cevizi yağını uygularsak cildinize o kadar çok nem artırırsınız.E vitamini ve esansiyel antioksidanlarla dolu palmiye yağı, cildin rehidrasyonu ve gençleşmesinde etkilidir.Hindistan cevizi yağının cildinizin gözeneklerine sızmasına izin vermek için iyi bir yol yüzünüze nazikçe masaj yapabilirsiniz.Bir gece bu şekilde bırakarak kırışıklıkların azalmasında etkili olacaktır.
3. Zeytinyağı

zeytinyağı

Yüksek E vitamini ve K içeriği ile koruyucu antioksidanlar cildinizin erken yaşlanmasını geciktirir.Zeytinyağı, göz çevresine uygulandığında nemi kilitler ve cildinizi esnek tutar. Cildinizin genç parlaklığını canlandırmak için yüze masaj yaparken birkaç damla limon karıştırabilirsiniz.
4: Yoğurt

yoğurt

Yoğurt zengin bir laktik asit ve alfa hidroksi asit kaynağıdır.Ölü cilt hücrelerinin pul pul olmasına ve ince çizgilerin ve gözlerin altındaki kırışıklıkların da gecikmesine yardımcı olur.
Yoğurda bal ve gül suyu karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz.
5: Üzüm

üzüm

 

Üzüm kabuklarında antioksidan göz çevresine oldukça etkili faydaları olmaktadır.Üzümü ezerek bal ve yoğurt ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz.

Doğal ve etkili bu yöntemler ile göz altı kırışıklıklarına tedavi uygulayabilirsiniz. Pahalı ve zararlı kimyasallar içeren ürünler yerine bu doğal gıdaları kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

kAYNAK: GIDABİLİNCİ.COM- gIDA. mÜH. eMİR kABOĞLU

Bitki Alemi kategorisinde yayınlandı. Leave a Comment »

Yorum bırakın